Ga terug
Flammkuchen met spinazie en plantaardige spekjes

Flammkuchen met spinazie en plantaardige spekjes

Een supersimpel gerechtje die ook nog eens binnen no time klaar is? Ik zeg doen! Deze flammkuchen is super easy en megalekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Diner
Keuken Duits
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 rol flammkuchen deeg , bijvoorbeeld van Tante Fanny
  • 170 g haver fraîche , of crème fraîche
  • 150 g verse spinazie
  • 1 flinke teen knoflook
  • 2 kleine rode uien
  • verse zwarte peper
  • 125 g plantaardige spekjes

BENODIGDHEDEN

  • 1 Koekenpan
  • 1 bakplaat

Instructies
 

  • Bak de spinazie samen met de geperste knoflook en gesneden ui (in halve ringen) tot de spinazie is geslonken. Voeg zout en peper toe naar smaak, ik gebruikte redelijk wat peper.
  • Bak vervolgens ook de vegaspekjes in een pan tot ze wat knapperiger zijn.
  • Rol het deeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. De truc om het deeg niet te nat te laten worden is eerst een paar minuten (niet te lang) voorbakken in de oven.
  • Haal vervolgens het deeg eruit en begin met de haver fraîche uitsmeren, vervolgens de spinazie met ui en knoflook en als laatst de vegaspekjes.
  • Bak vervolgens de flammkuchen verder af zoals op de verpakking beschreven staat. En klaar is je plantaardige flammkuchen!