1rolflammkuchen deeg, bijvoorbeeld van Tante Fanny
170ghaver fraîche, of crème fraîche
150gverse spinazie
1flinke teenknoflook
2kleine rode uien
verse zwarte peper
125gplantaardige spekjes
BENODIGDHEDEN
1 Koekenpan
1 bakplaat
Instructies
Bak de spinazie samen met de geperste knoflook en gesneden ui (in halve ringen) tot de spinazie is geslonken. Voeg zout en peper toe naar smaak, ik gebruikte redelijk wat peper.
Bak vervolgens ook de vegaspekjes in een pan tot ze wat knapperiger zijn.
Rol het deeg uit en leg op een bakplaat met bakpapier. De truc om het deeg niet te nat te laten worden is eerst een paar minuten (niet te lang) voorbakken in de oven.
Haal vervolgens het deeg eruit en begin met de haver fraîche uitsmeren, vervolgens de spinazie met ui en knoflook en als laatst de vegaspekjes.
Bak vervolgens de flammkuchen verder af zoals op de verpakking beschreven staat. En klaar is je plantaardige flammkuchen!