pizza met spinazie bodem

Pizza met spinazie bodem

Stiekem meer groenten in je gerecht verwerken, het kan zo makkelijk zijn! Groentebodems zijn steeds populairder, maar het is zo makkelijk zelf te maken (+ zonder gekke toevoegingen)! Deze pizza met spinazie bodem is daar het ultieme bewijs van. En wie wilt er nou niet extra genieten van een pizza ;). Mij mag je er in ieder geval wakker voor maken! Jou ook? Check hieronder het recept.

Naar recept
Benieuwd naar meer recepten en kooktips? Volg mij op insta
Instagram

Avond

Zelf pizza bodems maken met groenten

 

Ze lagen steeds vaker in de supermarkten: pizza bodems met extra groenten erin verwerkt. Of bijvoorbeeld wraps van wortel of biet. Hoewel het een gezonde keuze lijkt, valt het helaas vies tegen hoeveel extra voedingsstoffen het oplevert. Maar wat nou als je ze zelf maakt?

 

Deze bodem heb ik gemaakt van bloem en spinazie, waardoor er échte groenten in zitten verwerkt. Je kunt ook een andere groente kiezen, zoals bloemkool, biet of bijvoorbeeld pompoen. Ook ideaal om je restjes in te verwerken!

pizza met spinazie bodem

Pizza met spinazie bodem

Wil je een voedzamere pizza maken? Dan kun je heel eenvoudig groenten toevoegen aan je pizzadeeg! Ideaal om wat groenten te verstoppen voor de kleintjes, terwijl je een pizza party houdt. Ideaal, toch? Let's go!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Rijzen 1 uur
Totale tijd 1 uur 35 minuten
Gang Diner
Keuken Italiaans
Porties 2 pizza's

Ingrediënten
  

  • 100 g verse spinazie
  • 300 g bloem
  • 7 g gist , een klein zakje
  • 50 ml lauwwarm water
  • 2 el olijfolie
  • 7 g zout
  • Toppings , naar keuze

BENODIGDHEDEN

  • 1 mengkom
  • 1 bakplaat

Instructies
 

  • Blancheer (in heet water) de spinazie ongeveer 5 minuten zodat deze slinkt. Giet af en pureer de spinazie met een staafmixer. 
  • Doe het gist in het lauwwarme water en laat heel even staan tot er een soort schuimlaagje op het water komt en de gist actief wordt. Voeg het zout toe aan de bloem.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten (spinazie, water met gist en bloem met zout) bij elkaar en kneed minimaal 10 minuten goed door zodat de gluten hun werk kunnen doen. Voelt je deeg te plakkerig na het kneden? Doe er wat bloem bij. Te droog? Voeg een beetje water bij. 
  • Als het deeg goed en elastisch aanvoelt dek je het af met vershoudfolie en laat je het ongeveer 1 uur rijzen op een warme plek. Hoe langer je het laat rijzen hoe beter, maar in principe kun je het na 1 uur rijzen al gebruiken!
  • Verwarm de oven voor op 250°c. 
  • Rol na een uur het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht. Let op: rol het uit met je handen en niet met een deegroller. Anders rol je alle lucht eruit! Doe een beetje tomatensaus (ik gebruik frito) op de pizza en bekleed met je favoriete toppings (ik gebruikte rode ui, champignons en kaas). 
  • Bak de pizza in ongeveer 15 minuten goudbruin. Enjoy!
Trefwoord Hartig, Pizza