Gnocchi met geroosterde paprika saus

Gnocchi met geroosterde paprika saus

Gnocchi uit de oven: de makkelijkste maaltijd van de wereld. En tussen jou en mij: ook een van de lekkerste avondmaaltjes. Een paar jaar geleden was ik in Italië en kwam ik tot de ontdekking dat Italianen gnocchi en pasta als soort voorgerecht eten (en daarna dus bijvoorbeeld nog pizza). Ik kwam dus tot de conclusie dat ik Italiaans bloed heb, want pasta én pizza klinkt als muziek in m’n oren. Dan hoef ik namelijk niet te kiezen! Een van de laatste dagen at ik daar gnocchi uit de oven, simpele ingrediënten maar oh zo lekker! Nu heb ik een makkelijke, snelle variant gemaakt met een beetje extra verstopte groenten. Ga jij aan de slag met deze gnocchi met geroosterde paprika saus?

Naar recept
Benieuwd naar meer recepten en kooktips? Volg mij op insta
Instagram

Avond

Gnocchi uit de oven: de makkelijkste maaltijd van de wereld. En tussen jou en mij: ook een van de lekkerste avondmaaltjes. Een paar jaar geleden was ik in Italië en kwam ik tot de ontdekking dat Italianen gnocchi en pasta als soort voorgerecht eten (en daarna dus bijvoorbeeld nog pizza). Ik kwam dus tot de conclusie dat ik Italiaans bloed heb, want pasta én pizza klinkt als muziek in m’n oren. Dan hoef ik namelijk niet te kiezen! Een van de laatste dagen at ik daar gnocchi uit de oven, simpele ingrediënten maar oh zo lekker! Nu heb ik een makkelijke, snelle variant gemaakt met een beetje extra verstopte groenten. Ga jij aan de slag met deze gnocchi met geroosterde paprika saus?

Gnocchi met geroosterde paprika saus

Gnocchi met geroosterde paprika saus

Klaar voor een van de makkelijkste, snelste én lekkerste recepten? Schuif deze gnocchi met geroosterde paprika saus zo de oven in en klaar is je comfort food!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Diner
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 g gnocchi
  • 215 g geroostere paprika , uitgelekt uit pot (of rooster ze zelf)
  • 1 teen knoflook
  • 7 el frito
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 scheutje olijfolie

BENODIGDHEDEN

  • blender
  • ovenschaal

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°c.
  • Doe de paprika, knoflook en frito in een kleine keukenmachine/blender/staafmixer en mix tot een geheel. Voeg naar smaak peper en Italiaanse kruiden toe. Ik heb zelf geen extra zout toegevoegd, want ik vind de geroosterde paprika al redelijk zout.
  • Kook de gnocchi circa 3 minuten en giet af.
  • Doe een beetje olijfolie in een ovenschaal en doe vervolgens eerst een laag saus, dan gnocchi, dan saus etc. Zorg dat de gnocchi ongeveer onder de saus staat en maak af met de mozzarella.
  • Zet het geheel circa 15-20 minuten in de oven tot de mozzarella goed gesmolten is. Enjoy de gnocchi met geroosterde paprika saus!