vegetarische pad thai foto

Vegetarische Pad Thai

In 2017 was ik voor het eerst in Azië en wat een smaaksensaties kan je daar eten. Niet normaal! Één van de gerechten die onmisbaar is is toch wel de Pad Thai. Ik kon dit gerecht elke dag wel eten! Een fris gerecht met pinda's en limoensap als topping: zó'n een lekkere combinatie. You need to try! Daarom maakte ik een supereenvoudige vegetarische variant. Laten we beginnen!

Naar recept
Benieuwd naar meer recepten en kooktips? Volg mij op insta
Instagram

Avond

De Thaise keuken

 

De Thaise keuken is wat mij betreft een van de rijkste keukens die er is. Ze weten smaken perfect te combineren: zoet, zuur, zout, bitter, pittig. Alles komt aan bod, en hoe! Je eet er de lekkerste curries, de smaakvolste noedels en de heerlijkste snacks. Ik heb nu al zin om weer een keer terug te gaan naar Thailand! Let wel op dat de gerechten enorm pittig kunnen zijn.

 

Deze vegetarische Pad Thai is een simpele, snelle en vegetarische variant op de traditionele Pad Thai. Houd je van pittig? Voeg dan een rood pepertje als topping toe. Heerlijk!

Vegetarische Pad Thai foto

Vegetarische Pad Thai

In Thailand is het één groot feest als het op eten aankomt. Wat een smaaksensaties proef je daar! Een van de bekendste gerechten is toch wel Pad Thai: rijstnoedels met limoen, ei, pinda en garnalen. Maar deze keer maken we hem volledig vegetarisch met tempeh!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Marineren 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Diner
Keuken Thais
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de tempeh:

  • 100 g tempeh
  • 2 el sojasaus
  • 1 el ketjap manis

Voor de Pad Thai:

  • 1 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 3 stengels paksoi
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal badjak
  • platte rijstnoedels voor 2 personen
  • 1 ei

Toppings:

  • 1 limoen , door de helft gesneden
  • 1 hand gezouten pinda's
  • 1 rode peper , optioneel

BENODIGDHEDEN

  • 1 mengkom
  • 1 wokpan , of grote koekenpan
  • 1 kookpan
  • 1 Koekenpan

Instructies
 

  • Snijd de tempeh in dunne plakken en doe in een grote kom. Doe hier 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis aan toe. Laat dit een half uurtje intrekken (hoe langer, hoe beter) en zet dus even aan de kant. 
  • Snijd de stengels paksoi in plakjes en blancheer een paar minuten in kokend water. 
  • Versnipper intussen het sjalotje en pers de knoflooktenen. Fruit dit in een koekenpan of wokpan met een beetje olie. 
  • Kook de rijstnoedels zoals op de verpakking (meestal 3 minuten in kokend water). Giet de rijstnoedels af en spoel af met koud water zodat ze niet gaan plakken. 
  • Voeg de rijstnoedels toe aan de koekenpan samen met 2 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sambal badjak. 
  • Maak een beetje plek vrij in de koekenpan en doe daar het ei in. Roer regelmatig door het ei en als het begint te stollen roer je alles door elkaar, tot het ei gestold is door de rijstnoedels. 
  • Bak intussen de tempeh plakjes met een klein laagje olie in een koekenpan ongeveer 5 minuten aan elke kant. 
  • Doe als laatst een beetje limoen en gecrushte pinda's over je pad thai!
Trefwoord Hartig, Noedels