Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel

Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel

Deze frisse Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel is perfect voor de hetere dagen. Of gewoon in de winter, als je je heel even wilt wanen in Mexico. Maar even zonder grappen: dit is natuurlijk geen authentiek Mexicaans recept. De Mexicaanse recepten die wij kennen in Nederland zijn vaak een mix tussen de Texaanse, Mexicaanse en Nederlandse keuken. De smaak van deze Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel wordt er echter niet minder door! Bovendien is quinoa wel een typsich product uit Zuid-Amerika, dus het komt wel degelijk voor in de Mexicaanse keuken. De frisse saus met avocado geeft het ook nog een extra latino twist! Enfin, genoeg gepraat. Laten we gaan koken!

Naar recept
Benieuwd naar meer recepten en kooktips? Volg mij op insta
Instagram

Avond, Lunch

Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel

Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel

Zin in een lekkere, frisse salade? Die ook nog vezelrijk en gezond is? Dan is dit receptje perfect voor jou. Met lekker veel groenten, peulvruchten en een frisse avocadosaus. Heerlijk!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
40 minuten
Gang Diner
Keuken Mexicaans
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade:

  • 150 g quinoa
  • 3 zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 200 g maïs
  • 2 tl fajita of Mexicaanse kruiden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 3 stengels bosui

Voor de saus:

  • 1 avocado
  • 1 halve limoen(sap)
  • zout en peper
  • 75 ml water

BENODIGDHEDEN

  • 2 kookpannetjes
  • 1 blender of kleine keukenmachine

Instructies
 

  • Versnipper de ui en doe deze met een beetje olijfolie in een saladeschaal.
  • Schil de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Stoom of kook de zoete aardappel tot je met een vork er doorheen kan prikken. Niet te lang, anders worden ze te zacht.
  • Kook intussen ook de quinoa zoals op de verpakking beschreven staat.
  • Doe de gekookte zoete aardappel in de saladekom met de ui en doe de kruiden bij de zoete aardappels. Voeg als laatste de (deels afgekoelde) quinoa, tomaat, mais en bosui toe aan de salade. Mocht je de salade langer willen bewaren laat dan de bosui even apart, ikzelf vind namelijk dat die niet zo lekker meer smaakt als je bosui een dag in een salade laat zitten!
  • Voor het sausje: mix intussen de avocado en limoensap in een blender/keukenmachine en mix tot een geheel. Doe langzamerhand het water erbij tot er meer een sausachtige structuur ontstaat. Voeg een snuf zout en peper toe naar smaak.
  • Geniet van je Mexicaanse quinoa salade met zoete aardappel! Je kunt deze tot ongeveer 3 dagen in de koelkast bewaren (saus apart).
Trefwoord Fris